آموزش سئو وردپرس: رایگان و گام به گام

آموزش سئو برای سیستم مدیریت محتوای (CMS) وردپرس برای من بسیار شیرین است از این جهت که وردپرس یک سیستم استاندارد و رایگان است.
وقتی من به یک ابزار یا قابلیت اشاره می‌کنم شما خیلی سریع متوجه این موضوع می‌شوید. در صورتی که در سایر آموزش‌ها که پلتفرم سایت کاربر را نمی‌دانیم باید با او به یک درک مشترک برسیم و مجبور هستیم از زوایای گوناگون یک نکته را توضیح دهیم.

از مزایای وردپرس این است که شما می‌توانید با چند ابزار ساده سایت خودتان را سئو کنید. اگر سایت شما سایتی غیر از وردپرس بود احتمالا باید میلیون‌ها تومان هزینه می‌کردید و ساعت‌ها وقت می‌گذاشتید تا همین امکانات را داشته باشید. اما با وردپرس ما می‌توانیم خیلی کارهای سئو را با پلاگین‌ها و ابزارهای خود وردپرس انجام دهیم و کار ما خیلی راحت می‌شود.
پیش فرض ما در این آموزش این است که شما الان وردپرس را روی سایت خودتان نصب کردید و آماده هستید که نحوه سئو وردپرس را بیاموزید.

آموزش بخش ۱: اصول پایه سئو وردپرس

آموزش ارتقا سرعت و امنیت سایت
فعال کردن قابلیت ایندکس سایت
بهینه سازی پرمالینک وردپرس
ریدایرکت دامنه

بخش ۲: آموزش افزونه یواست سئو

آموزش پیکربندی افزونه یوآست سئو + اینفوگرافیک پیکربندی یوآست
آموزش سئو کردن یک صفحه در وردپرس
تنظیم عنوان و متادسکریپشن
آموزش استفاده از رل canonical
آموزش تنظیم مسیر سایت یا breadcrumbs
آموزش تولید نقشه سایت با یواست
آموزش سئو محتوا در وردپرس

بخش ۳: دیگر پلاگین‌های مهم برای سئو وردپرس

دانلود پلاگین wp rocket
دانلود پلاگین wordfence
انتخاب قالب بهینه وردپرس برای سئو
اتصال سایت به گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

آموزش لینک سازی و دریافت بک لینک کلاه سفید در وردپرس

آموزش سئو وردپرس #۱: اصول پایه سئو وردپرس
اولین کاری که ما باید برای سئو وردپرس انجام دهیم این است که با شرکتی که ‌هاست را از آن گرفتیم مکاتبه‌ای داشته باشیم و اطمینان حاصل کنیم که هاستی که به ما داده‌اند، امکانات مناسبی برای وردپرس باشد از نظر سرعت، ورژن php و نکات فنی دیگری که به هیچ وجه نیاز نیست شما آن‌ها را بلد باشید.
وقتی با شرکت ارائه دهنده‌ هاست خودتان تماس می‌گیرید، آن‌ها نکاتی را که لازم است برای انجام سئو یک سایت وردپرسی انجام شود به شما یادآور می‌شوند. این نکات سئو را یا شما باید انجام دهید و یا خودشان در سایت شما اجرا می‌کنند.

ارتقا سرعت و امنیت سایت
زبان برنامه نویسی وردپرس php است. از شرکت ارائه دهنده هاست بخواهید ورژن php شما را بالاتر از ۷ قرار دهند.
ورژن های قدیمی php نمی‌توانند امنیت و سرعت سایت وردپرسی را به صورت کامل تامین ‌کنند و اگر از ورژن های جدید php استفاده بکنید امکاناتی را که سایت‌های وردپرسی دارند از نظر امنیت و سرعت به صورت کامل پوشش می‌دهند.
https به جای http
مورد بعدی این است که حتماً باید سایت شما HTTPS باشد. حتما می‌دانید که یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو گوگل برای رتبه بندی سایت‌ها HTTPS بودن آن‌ها است.
معمولا شرکت‌های هاستینگ پلن‌های رایگان برای HTTPS کردن سایت‌ها دارند. اما پیشنهاد من به شما خرید یک‌ساله است و نصب آن هم بسیار ساده است و طی ۱۰ دقیقه انجام می‌شود. اگر از نکات فنی نصب HTTPS هیچ اطلاعی ندارید، شرکت‌های هاستینگ این کار را برای شما انجام می‌دهند.
کد نویسی سئو چیست
فعال بودن قابلیت ثبت یا Index سایت
مورد بعدی که باید انجام دهید این است که باید وارد تنظیمات سایت وردپرسی خودمان بشویم. از قسمت تنظیمات به قسمت خواندن می‌رویم و در قسمت خواندن نگاه می‌کنیم که قسمت جلوگیری از ایندکس سایت فعال نباشد و سایت ما برای موتورهای جستجو قابل ایندکس باشد.
البته اگر هنوز سایت شما آماده نیست این گزینه را فعال نکنید.

بهینه سازی URL برای سئو
کار بعدی که باید انجام دهیم این است که پرمالینک یا به اصطلاح آدرس‌های ثابت سایتمان را بهینه کنیم. وردپرس یک ساختار پیش‌فرض برای آدرس‌دهی صفحات دارد.
هنگامی که شما یک مطلب جدید می‌نویسید وردپرس به صورت اتوماتیک یک آدرس برای آن می‌سازد که با وارد کردن آدرس آن صفحه در مرورگر، به آن صفحه دسترسی خواهید داشت.
همانطور که می‌دانید url در سئو نقش پررنگی دارد و اولین گام در سئو وردپرس این است که ما پرمالینک ها را درست کنیم.
url های پیش‌فرض وردپرس برای سئو مناسب نیست و کاری که ما باید انجام دهیم این است که آن را برای سئو بهینه کنیم. برای پیکربندی آدرس‌های سایت، از ستون منوی وردپرس وارد تنظیمات > آدرس‌های یکتا شوید.
ساختار URL در سایت‌های فروشگاه آنلاین
اگر روی سایت خود ووکامرس را نصب کرده‌اید و سایت شما فروشگاهی است، ۲ نو ساختار URL برای سایتتان نیاز است.
ساختار دهی آدرس نوشته‌ها:
ساختار نوشته‌ها را روی ساختار دلخواه قرار دهید و این عبارت را قرار دهید:
/blog/%postname%/
با این کار تمام نوشته‌های شما به این صورت نمایش داده می‌شوند: example.com/blog/post-name
ساختار بخش ووکامرس:
ساختار آدرس‌های ووکامرس را روی گزینه پیش‌فرض قرار دهید. با این‌کار، آدرس‌ صفحات محصول چنین ساختاری خواهند داشت: example.com/product/product-name
ساختار آدرس صفحات دسته‌بندی و تگ
حالا باید ساختار آدرس صفحات دسته‌بندی مقالات، برچسب مقالات (برچسب مقالات) و دسته‌بندی محصولات و برچسب محصولات را هم بهینه‌کنیم.
مبنای دسته، مبنای برچسب، پایه دسته محصول، پایگاه برچسب محصول، پایگاه ویژگی‌های محصول را هم روی گزینه پیش‌فرض قرار دهید.
با این‌کار:

آدرس صفحات دسته‌بندی نوشته‌ها به این صورت نمایش داده می‌شود: example.com/blog/category/category-name
آدرس صفحات برچسب نوشته‌ها به این صورت نمایش داده می‌شود: example.com/blog/tag/tag-name
آدرس صفحات دسته‌بندی نوشته‌ها به این صورت نمایش داده می‌شود: example.com/product/product-category/product-category-name
آدرس صفحات دسته‌بندی نوشته‌ها به این صورت نمایش داده می‌شود: example.com/product/product-tag/product-tag-name

آدرس‌دهی که در بالا توضیح دادم، حالت بهینه پایه است که تمام سایت‌های فروشگاهی و خدماتی می‌توانند از آن استفاده کنند. حالات بهینه‌تری هم وجود دارد که در آموزش‌های دیگر به آن‌ها خواهم پرداخت.
آموزش سئو سایت فروشگاهی
سئو محصولات
ساختار URL سایت‌های وبلاگی یا خبری
اگر یک سایت یا وبلاگی یا خبری دارید و پست‌های زیادی می‌خواهید در آینده منتشر کنید به خاطر اینکه آدرس‌های این پست‌ها با هم قاطی نشود، باید از گزینه ساختار دلخواه استفاده کنید.
در قسمت ساختار دلخواه شما وقتی تیک آن را بزنید یک فضای خالی ایجاد می‌شود که شما اولین قسمت آن را post name می‌گذارید.
قسمت بعد را هم پست آیدی قرار می‌دهید همانطور که می‌دانید آیدی هر پست با پست دیگر فرق می‌کند پس هیچ وقت درگیر محتوای تکراری نمی‌شوید.

آموزش ساختار سازی سایت در سئو

ساختار مبتنی بر سئو در سایت وردپرسی
یکی از مهمترین موارد در سئو سایت این است که ساختار سایت ما مبتنی بر سئو باشد.
منظور از ساختار سایت، دسته‌بندی محتواها و نوع دسترسی کاربران و موتورهای جستجو به محتواهای سایت ما است.
ریدایرکت سایت روی یک آدرس
حالا ما باید کاری کنیم تمام سایتمان روی یک دامنه به نمایش درآید. یک سایت در ۴ حالت می‌تواند به نمایش درآید. یعنی کاربران می‌توانند در چهار حالت سایت ما را ببینند.

حالت اول www با نام سایت است
حالت دوم بدون www و دامنه است
حالت سوم https www است
حالت آخر https بدون www یعنی https name.com

این چهار حالت برای گوگل در واقع ۴ سایت متفاوت است و ما برای اینکه این مشکل برای سایتمان پیش نیاید تمام ورودی‌های سایتمان را باید به اصطلاح ریدایرکت کنیم روی یکی از این آدرس‌ها.
من پیشنهادم می‌کنم که آدرس دامنه https://yourdomain.com باشد.
یعنی www احتیاجی نیست که در آدرس باشد. بودن یا نبودن www در سئو هیچ تاثیری ندارد اما وقتی نام سایت شما کوتاه‌تر می‌شود برای گوگل بهتر است. این نوع آدرس برای کاربران هم بهینه است و کاربران شما راحت‌تر می‌تواند آدرس سایت شما را به خاطر بسپارند.

آموزش سئو وردپرس #۲: آموزش yoast seo
در شروع بخش آموزش yoast seo این نکته را عرض کنم که افزونه Yoast seo قوی‌ترین افزونه سئو سایت‌های وردپرسی است. البته افزونه‌های سئو دیگری هم برای وردپرس هستند، اما من خودم هیچ افزونه ای را به قدرت و تکمیل بودن Yoast seo برای ندیدم.

سئو تکنیکال چیست

پس به شما پیشنهاد می‌کنم بعد از اینکه کارهای پایه سایت وردپرسی خودتان را انجام دادید حتما اولین کاری که می‌کنید افزونه یواست سئو را روی سایت خودتان نصب کنید.
وقتی افزونه یواست سئو را نصب می‌کنیم در همان بالای قسمت ادمین وردپرس به ما منوی یواست را نشان می‌دهد.
وقتی شما بالاترین قسمت ادمین را نگاه می‌کنید یک علامت y است که وقتی موس را روی آن می‌برید سه گزینه به شما می‌دهد.
چون ما تازه می‌خواهیم یواست را نصب کنیم و پیکربندی کنیم گزینه اول به نام پیکربندی گام به گام را کلیک می‌کنیم.

پیکربندی افزونه yoast seo
افزونه یواست را دقیقا مثل اینفوگرافیکی که من در پایین قرار دادم پیکربندی می‌کنیم.

برای دانلود فایل با کیفیت اینفوگرافیک پیکربندی افزونه یواست سئو کلیک کنید.
وقتی کار پیکربندی افزونه یواست تمام شد حالا می‌خواهیم یک مطلب را برای یک کلمه کلیدی بهینه کنیم.
سئو کردن یک صفحه در وردپرس با Yoast SEO
فرض من بر این است که شما افزونه یواست را نصب کرده‌اید، تحقیق کلمات کلیدی را انجام داده‌اید، یک مطلب نوشته‌اید و می‌خواهید محتوای صفحه را برای کلمه کلیدی بهینه کنید.
ابتدا باید خدمتان عرض کنم که گرفتن چراغ سبز یواست هیچ دلیلی بر بهینه‌بودن یا نبودن محتوای صفحه نیست. این امکان افزونه یواست، فقط یک راهنمای کوچک برای افراد مبتدی است.
اولین کاری که انجام می‌دهیم این است که می‌رویم به پایین‌ترین قسمت صفحه. در پایین‌ترین قسمت صفحه مطلب کادر یواست اضافه شده به نام yoast seo premium .وقتی این نوشته را دیدیم روی آن کلیک می‌کنیم تا باز شود. در آن سه گزینه وجود دارد. سئو، خوانایی و اجتماعی.
روی گزینه اول که اسم آن سئو است کلیک می‌کنیم و در زیر آن نوشته شده است عبارت کلیدی کانونی. در اینجا باید کلمه کلیدی صفحه را وارد کنیم. مثلاً ما عبارت خرید کامپیوتر را وارد می‌کنیم.
وقتی ما عبارت را وارد می‌کنیم در قسمت پایین تر آن که نوشته شده است analysed SEO آنجا به ما می‌گوید که چه کارهایی باید برای سئوی مطلب انجام بدهیم.

در این قسمت، پلاگین yoast هر مشکل سئو که مطلب شما داشته باشد را به شما می‌گوید و شما باید طبق کارهایی که به شما می‌گویند انجام دهید تا مطلب شما چراغ سبز را بگیرد.
اگر مطلب شما خیلی طولانی باشد معمولاً yoast چراغ سبز را سخت می‌دهد و شما باید برای مطالب طولانی، چراغ نارنجی را حداقل بگیرید.
چند نکته مهم را اگر بخواهم برای سبز کردن چراغ سئو خدمتتان عرض بکنم این است که:

یواست از شما می‌خواهد که اولین کلمه عنوان شما، کلمه کلیدی صفحه باشد.
در خود url صفحه حتماً کلمه کلیدی به کار برود که من پیشنهاد می‌کنم از معادل انگلیسی کلمه استفاده بکنیم و مشکلی از این بابت پیش نمی‌آید.
در داخل صفحه yoast تاکید دارد که حتماً اولین کلمه مقاله شما کلمه کلیدی صفحه باشد.

تنظیم عنوان و متادسکریپشن در یواست سئو
اما نکته‌ای که یواست به شما نمی‌گوید و شما باید خودتان رعایت بکنید و انجام بدهید این است که وقتی شما مطلب را می‌نویسید در همان قسمت yoast seo premium قسمتی وجود دارد به نام پیش‌نمایش اسنیپ و به شما دو قسمت را می‌دهد.

قسمت اول؛ عنوان سئو یا سئو تایتل  صفحه است و با تگ هدینگ فرق می‌کند.
شما هر چه در این قسمت بنویسید در نمایش جستجوی گوگل نشان داده می‌شود.
شما می‌توانید چیزی که اینجا می‌نویسید متفاوت از عنوان H1 باشد که در بالای صفحه‌تان نوشته‌اید. مورد مهمی که در قسمت تایتل باید رعایت کنید این است که title شما از مقداری که یواست می‌گوید بهتر است کمتر باشد.
من به شما پیشنهاد می‌کنم آن نوشته که به شما سبز و نارنجی نشان می‌دهد به محض اینکه ثبت شد کافی است یعنی حدوداً کل title شما با اسم سایتتان کلا ۱۲ کلمه شود و بیشتر از آن نشود.
در توضیحات متا هم سعی کنید هم این حالت به محض این که سبز شد کافی باشد و تا اندازه ای که یوآست به شما می‌گوید ننویسید چون در نمایش گوگل به صورت کامل نمایش داده نمی‌شود. حتماً در عنوان و دسکریپشن کلمه کلیدی را به کار ببرید.
متا دسکریپشن را چگونه بنویسیم؟
در دیسکریپشن دو جمله کوتاه بنویسید. یعنی یک جمله کوتاه بنویسید و نقطه بگذارید و سپس یک جمله دیگر بنویسید. در هر دو جمله کلمه کلیدی صفحه را به کار ببرید.
محتوای شاخص
وقتی این کارها را انجام دادید به منوی پایین‌تر یواست می‌روید که نوشته شده است محتوای شاخص اگر مطلب شما از مطالب مهم سایت است و برای کلمات کلیدی رقابتی سایتتان دارید آماده می‌کنید حتما اینجا این دکمه را بزنید و تیک عنوان محتوای شاخص نشانه گذاری بکنید. در گزینه پایین‌تر هم موارد معمولاً درست است.

رل کنونیکال Canonical
نکته ای که وجود دارد نشانی قانونی کنونیکال یا رل کنونیکال است. برای رل کنونیکال سعی کنید اگر سه چهار صفحه در سایتتان دارید که تقریبا مطالبی شبیه به هم دارند و هیچ ارزش خاص و متفاوتی را ارائه نمی‌دهند، بهترین صفحه را انتخاب کنید و اینجا آدرس آن صفحه را بگذارید.
با ین کار به گوگل می‌گویید، این صفحه را ایندکس نکند و در عوض؛ صفحه‌ای که آدرسش در رل کنونیکال است را ایندکس کند.

مسیر صفحه Breadcrumbs
breadcrumbs یا مسیر صفحه، به کاربران شما و موتورهای جستجو کمک می‌کند که بهتر صفحات سایت شما را پیمایش کنند.
برای فعال سازی breadcrumbs هم کافی است، روی گزینه ظاهر جستجو در منوهای Yoast کلیک کنید و سپس روی گزینه مسیر راهنما کلیک ‌کنید.

در این قسمت فعال سازی مسیر راهنما را تیک بزنید تا فعال بشود. در اینجا هم گزینه‌هایی دارد که می‌توانید طبق همین عکس گزینه‌ها را انجام بدهید.
ساخت اتوماتیک نقشه سایت Sitemap با یوست سئو
مورد مهم دیگری که در افزونه یواست است و بسیار نکته کاربردی است این است که این افزونه برای شما به صورت اتوماتیک نقشه سایت می‌سازد.

نقشه سایت چیست

نقشه سایت چه تاثیری در سئو دارد؟
نقشه سایت به موتورهای جستجو و به گوگل کمک می‌کند که تمام صفحات سایت شما را آنطور که شما می‌خواهید پیمایش و ایندکس کنند. اگر سایتی دارید که صفحات زیادی دارد و مقالات سایت به طور منظم آپدیت می‌شوند، نقشه سایت برای شما خیلی کاربردی است.
بعد از اینکه نقشه سایت را ساختید آن را در قسمت گوگل سرچ کنسول باید آپلود ‌کنید و سپس گوگل کل محتوای سایت شما را ایندکس می‌کند.
نقشه سایت را خودتان طراحی کنید
اما برای اینکه ما نقشه سایت مان اختصاصی باشد و طوری که خودمان می‌خواهیم در گوگل ثبت شود، باید دست به کار شویم. در قسمت ظاهر جستجو منوهایی است مثل منوی انواع محتوا، عناصر چندرسانه‌ای، طبقه بندی‌ها، بایگانی‌ها و غیره. روی آنها کلیک می‌کنیم و هر کدام را که خواستیم و صلاح دانستیم در نقشه سایت نمایش داده شود و در گوگل ثبت شود فعال می‌کنیم.

هرکدام که فعال شود به صورت اتوماتیک در نقشه سایت ما نمایش داده می‌شوند و موتورهای جستجو می‌توانند آن‌ها را ایندکس بکنند. آدرس نقشه سایت که بوسیله پلاگین yoast درست می‌شود در این مسیر از سایت در دسترس است. yoursite.com/sitemap_index.xml
۴ نکته مهم در تولید محتوا
در فاز بعد آموزش رایگان سئو وردپرس رایگان، به چند نکته در مورد محتوا نویسی در سئو می‌پردازم.
تا حالا یک سری تنظیمات تکنیکال را روی سایت وردپرسی خود انجام دادیم که سایت ما از نظر تکنیکال بهینه باشد اما ما باید بدانیم چطور از نظر محتوا سایتمان را برای کاربران و موتورهای جستجو بهینه کنیم؟
اولین نکته سئو در تولید محتوا که همه می‌گویند و من هم می‌گویم این است که شما باید محتوای فوق العاده و با کیفیت تولید بکنید. من در مقاله محتوای خوب در مورد این موضوع توضیح داده‌ام که می‌توانید این مقاله را مطالعه کنید که چطور محتوای عالی تولید بکنید.
اما چند نکته مهم را در مورد محتوا به شما می‌گویم که سعی کنید رعایت کنید.

سعی کنید محتوایی که می‌نویسید مربوط به کلمه کلیدی آن صفحه باشد و مطابق با کلمهٔ کلیدی باشد.
اگر کاربران سایت شما مبتدی هستند، بهتر است محتوای خودتان را با اطلاعات پایه‌ای بنویسید و اگر کاربران سایت شما حرفه‌ای هستند باید محتوای شما حرفه‌ای تر و فنی‌تر باشد. اگر کاربران سایت شما کودکان هستند باید محتوا شما مناسب آن‌ها باشد و همین‌طور اگر قشر جوان هستند باید مناسب آن‌ها باشد. شما باید قبل از تولید محتوا بازار هدف خودتان را به صورت کامل بشناسید.
وقتی یک محتوا را برای کاربرانتان می‌نویسید، این محتوا باید برای ربات‌های گوگل هم قابل فهم باشد و باید یک بهینه سازی تکنیکال روی محتوا انجام دهید.
حتما می‌دانید که هر صفحه از سایت، برای یک کلمه کلیدی بهینه می‌شود پس برای اینکه یک صفحه را برای یک کلمه کلیدی بهینه بکنیم اولین کاری که انجام می‌دهیم این است که در عنوان سئو حتما باید از کلمه کلیدی صفحه استفاده کنیم.

سئو نویسی چیست

آموزش سئو وردپرس #۳: دیگر پلاگین‌های مهم
با استفاده از یواست کارهای مهمی برای سئو انجام دادیم، اما وقت آن است که قسمت‌های دیگر سایت را هم سئو کنیم. من چند پلاگین بسیار کاربردی و عالی به شما معرفی می‌کنم که هر کدام کارهای مختلفی انجام می‌دهند.
افزایش سرعت سایت با پلاگین WP Rocket
اولین پلاگینی که شما حتماً باید روی سایتتان نصب کنید پلاگین WP Rocket است. این پلاگین چیزی از یواست کم ندارد و در نوع خود محشر است. این پلاگین سئو کارهای معمول سایتتان برای بالا بردن سرعت سایت را انجام می‌دهند.
به عنوان مثال تنظیم کش سایت و بهینه‌سازی فایل‌ها را انجام می‌دهد تا سرعت سایت شما را افزایش دهد.
افزایش امنیت سایت با پلاگین Wordfence
پلاگین بعدی پلاگین wordfence است. این پلاگین سایت شما را از نظر امنیت قوی می‌کند و باعث می‌شود سایت شما امن باشد. با نصب این دو پلاگین در سایت وردپرسی خودتان کارهایی را انجام دادید که شاید باید برای آن‌ها ۲۰ میلیون تومان هزینه می‌کردید تا برنامه نویس ها برایتان انجام دهند.

پلاگین wordfence تنظیمات خاصی ندارد. اما پلاگین wp-rocket تنظیماتی دارد که با نصب این پلاگین تعدادی از آن‌ها به صورت پیش فرض فعال خواهد شد. البته یکسری تنظیمات هم دارد که با توجه به نوع سایتتان باید آن‌ها را انجام دهید و برای همه سایت‌ها یکسان نیست.
ستاره و FAQ با افزونه فول اسکیما
استفاده از استراکچرد دیتا باعث می‌شود در صفحه نتایج جستجو یا SERP به صورت متمایز از رقبایمان نمایش داده شویم.

استفاده از اسکیما در وردپرس بسیار راحت است. پلاگین‌های مختلفی برای ستاره و FAQ وجود دارند، اما پیشنهاد من؛ افزونه فول اسکیما ریچ اسنیپت است. این افزونه توسط (خودمان) آکادمی سئو سفینه تولید شده است و مدام بروزرسانی می‌شود و امکانات جدید به آن افزوده می‌شود.
با استفاده از این افزونه می‌توانید نوشته‌ها و برگه‌های سایتتان را با ستاره و FAQ به نمایش درآورید.

افزونه فول اسکیما ریچ اسنیپت

انتخاب قالب سئو فرندلی برای وردپرس
در این قسمت از آموزش سئو وردپرس قصد دارم به فاکتورهای انتخاب یک قالب مناسب و سئو شده بپردازم. کار دیگری که باید برای سایت وردپرسی انجام گیرد این است که قالب خوبی را انتخاب کنیم. اما یک قالب خوب چه مشخصاتی را دارد؟ من اینجا پیشنهاد قالب خاصی را نمی‌دهم اما سعی کنید قالبی که برای سایت وردپرسی انتخاب می‌کنید حتماً این ویژگی‌ها را داشته باشد:

واکنشگرایی
سرعت بالا
کدنویسی مبتنی بر سئو

تاثیر قالب واکنشگرا در سئو
اولین ویژگی ای که باید قالب سئو شده داشته باشد این است که واکنش گرا باشد یعنی در صفحات موبایلی، دسکتاپی یا تبلت، نمایش خاص به آن صفحه را داشته باشد که اصطلاحاً به آن واکنش گرا یا ریسپانسیو می‌گویند.
اول سئو موبایل Mobile first
وقتی قالب شما ریسپانسیو باشد برای سئوی سایتتان بسیار مناسب است. گوگل اولین کاری که در سایت شما انجام می‌دهد این است که صفحه سایت شما را برای نمایش موبایل ایندکس می‌کند.
سئو موبایل چیست
تاثیر سرعت بالای قالب وردپرس در سئو
مورد دوم این است که قالب شما سرعت بالایی داشته باشد. اما ما چطور می‌توانیم بفهمیم که قالب سایت مان سرعت بالایی دارد یا برای سئو بهینه است؟
کاری که می‌توانید انجام دهید این است که اسم قالبی که می‌خواهید نصب کنید یا قبلا نصب کرده‌اید را در گوگل جستجو کنید و یا حتی اگر در همان صفحه دانلود قالب قسمت نظرات وجود دارد؛ نگاه کنید ببینید آیا از سئو این قالب راضی هستند یا خیر.
فراخوانی بهینه کدهای جاوااسکریپت و CSS
کدهای CSS و جاوا اسکریپت برای زیباتر شدن و تعاملی بودن قالب استفاده می‌شوند. معمولا یک قالب وردپرس که برای سئو بهینه نیست چندین فایل سی اس اس یا جاوا اسکریپت را فراخوانی می‌کند که این برای سئو خوب نیست و سرعت سایت را پایین می‌آورد. یکی از فاکتورهای قالب بهینه شده برای وردپرس این است کمترین فراخوانی فایل‌های CSS و JS را برای خودش داشته باشد.

کد نویسی سئو چیست

اتصال سایت به گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس
کار بعدی که در جهت سئو وردپرس انجام گیرد این است که سایت وردپرسی به گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس گوگل معرفی شود.
اتصال سایت به این ۲ ابزار مهم گوگل یکی از مهمترین کارهایی است که باید انجام گیرد. این ۲ ابزار امکان تجزیه و تحلیل حرفه‌ای سئو را به ما می‌دهد.
سرچ کنسول به شما نشان می‌دهد کاربرانتان چه کلمات کلیدی را جستجو کردند و وارد سایت شما شدند و در آنالیتیکس گزارش‌های سئو و بازاریابی سایت شما وجود دارد و یک تحلیل بسیار جامع از سایتتان می‌توانید داشته باشید.
آموزش سئو وردپرس #۴: بک لینک سازی
ساخت بک لینک البته با روش‌های سئو کلاه سفید باعث افزایش اعتبار سایت ما می‌شود و گوگل را متوجه می‌کند که سایت ما سایت ارزشمندی است. حالا نوبت این است که برای سایتمان بک لینک سازی بکنیم و از سایت‌های دیگر بک لینک بگیریم.
در قسمت پایین چند نمونه از راهکارهای گرفتن بک لینک را عنوان می‌کنم.

تبادل لینک: دو وبسایت لینک یکدیگر را در سایتشان قرار می‌دهند.
مقاله مهمان: بعضی سایت‌ها اجازه می‌دهند تا شخص دیگری مقاله بنویسد و در سایتشان قرار دهد.
رپرتاژ آگهی: به سایت های با اعتبار بالا پول پرداخت کنیم تا مقاله سایت ما را در سایتشان منتشر کنند و به سایت ما بک لینک بدهند.
البته راهکارهای دیگری هم برای گرفتن بک لینک وجود دارد که در مقاله جامع آموزش بک لینک سازی به آن پرداخته‌ام.

سوالات متداول در مورد سئو وردپرس

آیا این آموزش سئو وردپرس کامل و گام به گام است؟

بله. برای فهم بهتر مطلب؛ یک اینفوگرافیک طراحی کرده‌ام که می‌توانید در ابتدای صفحه مشاهده نمایید.

آیا وردپرس برای سئو مناسب است؟

قطعا بله. وردپرس امکانات بسیاری برای سئو سایت را در اختیار شما قرار می‌دهد. علاوه بر این، سیستم وردپرس بر پایه سئو طراحی شده است و خیلی از امکانات اولیه آن سئو فرندلی هستند.

آیا پلاگین Yoast برای سئو وردپرس مناسب است؟

پلاگین Yoast seo یکی از پر استفاده‌ترین پلاگین های سئو وردپرس است. نحوه کار با این افزونه بسیار راحت است. ابزارهایی که پلاگین یواست در اختیار شما قرار می‌دهد، بسیار کامل است. در آموزش سئو وردپرس نحوه کار با پلاگین یواست سئو کامل توضیح داده شده است.

نوشتن مطلب در وردپرس به ترتیب شامل چه مراحلی است؟

۱. گام اول: کلمات کلیدی مناسب پیدا کنید.
۲. گام دوم: صفحه‌ای که در آن کلمه کلیدی اول است را تحلیل کنید.
۳. گام سوم: یک مطلب بهتر از آن درست کنید.
۴. گام چهارم: سئوی داخل سایت را انجام دهید.
۵. گام پنجم: سایتتان را برای گرایش‌های کاربری مختلف بهینه کنید.
۶. برای صفحات سایتتان لینک سازی کنید و بک لینک بگیرید.

مهم‌ترین نکات سئو سایت وردپرسی چیست؟

وردپرس را نصب کنید.
یک هاست مناسب انتخاب کنید.
سایتتان را https کنید.
پلاگین yoast را نصب کنید.
با استفاده از یواست نقشه سایت مناسب درست کنید.
محتواهای تکراری را با رل canonical هدایت کنید.
با استفاده از پلاگین های مدیریت کش، مثل wp-rocket سرعت سایتتان را بالا ببرید.

سئو ودپرس آسان است
در مقاله آموزش سئو وردپرس همراه با Yoast SEO، سعی کردم به صورت گام به گام نحوه سئو وردپرس را آموزش دهم. اگر تا به امروز سایتتان را روی پلتفرمی غیر از وردپرس بالا آورده‌اید، همین امروز سایتتان را به وردپرسی تغییر دهید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *